ירידה בשמיעה אחרי לידה

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

11/01/2016 | 20:40 | מאת: שרון

שלום רב, כ20 יום לאחר לידה התחרשתי באוזן לחלוטין!!! מדובר על לידה בניתוח קיסרי לאחר 72 שעות של העמסת תרופות לזירוז לידה שלא התקדמה . טופלתי מיד בפרנדיזון אך השמיעה לא חזרה. האם שמעת על מקרה של אובדן שמיעה אחרי לידה טראומטית ? היום כ-חודש ושבוע האם תתכן חזרת השמיעה? והאם ישנה רק את אופציית השבלול על מנת לחזור לשמוע באוזן?? תודה

13/01/2016 | 08:07 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

הופעת חירשות לאחר לידה איננה נדירה. הסיבה היא כנראה קרעים בממברנות פנימיות בתוך האוזן הפנימית כתוצאה מהמאמץ. יש סיכוי שהשמיעה תשתפר אך כמובן אין ביטחון. עניין שתל השבלול ידון במקרה שלך רק לאחר חצי שנה.

13/01/2016 | 20:28 | מאת: שרון

לא היה מאמץ דר מדובר על ניתוח קיסרי

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת