רינוסיטיס ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

01/10/2015 | 18:51 | מאת: עדי

שלום פרופסור, לאחר שבמשך תקופה ארוכה אני מרגיש עייפות חולשה, גודש באוזן תחושה שהאוזן מושכת אותי ודיזינס. כמו כן יובש באף. קיבלתי המלצה מרופא אאג לבצע צילום רנטגן. הרופא אמר שזו סינוסיטיס כרונית ושלח לבדיקה שמיעה בבדיקה נמצא ירידת שמיעה הולכתית קלה עם מרכיב עצבי תחושתי בתדרים נמוכים. בשאיבת דיבריז מן האוזן נמצאה פטריה בתעלת השמע, וכי החצוצרות לא פועלות טוב ככל הנראה מכיוון שישנם נוזלים באוזן, על דעת הרופא מדובר בנוזלים מן הלוע האפי בשל הסינוסיטיס. הוא טוען שלמרות שאין כאב התסמינים שלי- תחושת החולשה, דימום אפי, יובש באף וגודש באוזן שייכים לסינוסיטיס ורשם לי דאלאצין למשך 4 ימים ומטרוג'יל להמשך. לקחתי את הכדור הראשון של דאלאצין והרגשתי רע אז הפסקתי. אך אנסה להמשיך בכל זאת. שאלתי: האם אתה חושב כמו הרופא שלי על סמך התיאור שנתתי? האם יתכן כי תחושת הגודש באוזן וכל מה שמתלווה שייך לסינוסיטיס? האם הטיפול האנטיביוטי יכול לפתור את כל הבעיות הללו? אודה להכוונה משכילה! עדי

17/11/2015 | 15:56 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

סינוסיטיס מאבחנים בסי טי סינוסים. יחד עם זאת, אם האנטיביוטיקה שלקחת עזרה לך זו כנראה האבחנה וגם הטיפול הנכון.

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת