הוצאת שעווה מהאוזן

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

30/09/2015 | 13:12 | מאת: דנה

שלום רב, האם לרופא אוזניים יש אפשרות להוציא שעווה מהאוזניים בלי שיכאב לפציינט? האם ניתן לקבל תכשיר כלשהו על מנת להקל על הוצאת השעווה לפני שהרופא מוציא את השעווה עם המכשיר ? תודה רבה.

01/10/2015 | 04:38 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

הוצאת שעווה מהאוזניים איננה כואבת. אם פקק השעווה הוא גדול במיוחד ניתן לרכך ולהקטין אותו ע"י טיפות צרומול. אך יש סכנה בשימוש בטיפות אלו בעיקר אם יש נקב בעור התוף. אני לא ממליץ להשתמש בטיפות אלו. הוצאת שעווה היא פעולה פשוטה ללא כאב.

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת