הפרשות עם האוזן+דם

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

29/09/2015 | 20:45 | מאת: דינה

שלום ד"ר, מזה חודשים אני סובלת מהפרשות חוזרות ונישנות של מוגלה המלוות גם בדם. כל יום יש לי סימנים על הכרית.. מוגלה יוצאת בלי סוף. לפני כ22 שנה עברתי ניתוח כולסטאטומה. נכון לעכשיו אני בהמתנה כמעט שלושה חודשים לביצוע mri . התור שנקבע לי רק באמצע נובמבר... לרוב ללא כאבים. לעיתים רחוקות יש מעין דקירה באוזן. האם הדימום מצביע על משהו? לצערי איני מקבלת תשובות מהרופא שלי אלא שצריך להמתין לקבלת הmri. האם ניתן לעשות משהו לבינתיים ?

30/09/2015 | 08:15 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

שלום דינה, הופעת דלקת (לא משנה עם דם או ללא) היא סימן מחשיד לכולסטאטומה חוזרת. לעיתים ניתן לזהות את הכולסטאטומה ללא MRI ןלעיתים רק עם MRI. צריך לבדוק שוב את האוזן ובכל מקרה לטפל בדלקת ולא להשאיר מצבה עד לביצוע ה MRI.

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת