אוזן ימין לא מאובחנת

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

13/09/2015 | 20:45 | מאת: עדי

שלום וברכה פרופסור. בת 33 מאובחנת חולה בסינוסיטיס כרונית ומחיצת אף עקומה. מזה שנים שאוזן ימין מציקה לי,זה התחיל מכך שהיא נסתמה שוב ושוב בזמן מאמץ ותמיד קיים בה רעש מעין פצפוצים. לפני מספר חודשים דלקת שחיין באותה האוזן. טופלה. לאחרונה החמרה: גדושה, מגרדת, תחושת נוזלים (אני ממש שומעת אותם בעת גירוד ולעתים ישנו נוזל לבן מעט צמיגי על מקל האוזניים) וכל הזמן צלילי טנטון. בנוסף מעין צריבה בתוך האוזן, למעלה, שמקרינה לכיוון הלחי והצוואר. מספר פעמים ביצעתי שטיפה וניקוי אצל רופא. הבוקר ביצעתי שוב שטיפה אך הפעם התלווה לשטיפה סחרחורת חזקה שחלפה רק לאחר מספר דקות אבל גם אחרי מספר שעות הרגשתי חוסר יציבות. באותה האוזן ישנה גם ירידת שמיעה הולכתית מזערית (25 דציבלים) עם מרכיב תחושתי עצבי בצלילים נמוכים. MRI ראש ועצב אוזן תקין. הרופא לא מצא משהו באוזן למעט שעווה שמצטברת תוך מספר שבועות, אבל גם אחרי ניקוי אצל הרופא, כשאני נוגעת היא מכאיבה לי, וכל הזמן ישנה תחושת כבדות נוזלים, עמימות וחוסר יציבות, בנוסף נחיר ימין נטול חוש ריח. אני חסרת אונים, ראיתי בחלוף השנים מספר רופאים ללא הועיל הרופא מתחיל לחשוב שאני ממציאה וטוען שבגלל שעווה בלבד לא אמורים להרגיש ככה. הוא רשם לי את התרופות הבאות: משאף סטרונאז פעמיים ביום למשך 14 יום. אטודולק 400 מג למשל 10 ימים פעמיים ביום טסלורטדין למשך 30 יום. אני מתלבטת אם לקחת את כל התרופות הללו מאחר שמצד אחד נאמר לי שאין אבחנה אבל מצד שני נרשמו לי המון תרופות. פרופסור, מה יכולה להיות הבעיה? מה כדאי לעשות? זה ממש מתסכל... מקווה שתוכל לתת לי כיוון ע"ס כל האינפורמציה שכתבתי. תודה לך ושנה טובה!

18/09/2015 | 15:01 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

שלום עדי, 1. לא מבצעים היום שטיפות אוזניים, הן נאסרו ע"י כל קופות החולים. 2. יש צורך בביצוע בדיקת שמיעה טובה כולל בדיקת טמפנומטריה. וכן בדיקה מיקרוסקופית. לפני שאת לוקחת טיפול אני מציע לעשות בדיקות אלו

20/09/2015 | 13:42 | מאת: עדי

תודה מקרב לב על הכוונתך, פרופסור. אחרי השטיפה האחרונה נפגשתי עם מומחה אאג שאמר בדיוק את מה שאתה אמרת לגביי שטיפות. הוא בדק את האוזן ומצא נקב קטן בעור התוף ונוזלים. רשם לי טיפות אוזניים- אופטי ג'נטה (הרוקח הביא לי לקרומיצין) ולגודש בסינוסיטיס באף ובאוזן קיבלתי FLAGYL 250MG וDALACIN כבר עשיתי בדיקת שמיעה לפני מספר שבועות אבל אני מבינה מדברייך שעליי לעשות בדיקה מקיפה יותר. שאלתי: מזה כחודש ישנה בלוטה קטנה מתחת ללסת בקו האוזן,מכאיבה מעט במגע ומקרינה לאוזן. הרופא בדק בלוטות לימפה ולא מצא נפיחות, האם יתכן כי הבלוטה יכולה להיות קשורה לנוזלים המצטברים באוזן? שוב, המון תודה לך על הכוונתך עדי

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת