ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

15/07/2015 | 09:42 | מאת: דן

שלום רב, אני בן 27 כיום. בגיל 22 (בערך) עברתי ניתוח לסגירת נקב בעור התוף. (ממכה שקיבלתי עוד בגיל 17) הניתוח בזמנו עבר בהצלחה, כלומר היום אני נכנס למים, אין באוזן דלקות וכו'.. העניין הוא לגבי השמיעה, אני זוכר שלאחר המכה הרגשתי ממש כאילו "האוזן נסתמה" - התחושה הכי קרובה שיכלתי לדמות למצב זה, זה כמו לאחר שיוצאים מבריכה ויש קצת מים באוזניים. הנקב אמנם נסגר אך השמיעה נותרה בעינה, ביצעתי מאז 4-5 בדיקות שמיעה, כולן הראו על ירידה קלה בשמיעה באוזן המדוברת, דבר נוסף שדיווחתי עליו הוא בלבול בכיוונים, כלומר לא תמיד אני מצליח להבחין (למשל בבית) מאיזה כיוון הטלפון מצלצל. במהלך השנים יצא לי מידי פעם לסגור את האף ולהוציא אוויר מהאוזניים (כמו שמבצעים בעליות או ירידות), יש תחושה שברגע שאני מוציא את האוויר - כאילו האוזן נפתחת - אני שומע קצת יותר חזק, אבל אין שאני מפסיק זה "נסתם בחזרה". האם זה אומר משהו? האם ניתן לעשות משהו? דרך אגב, מאז המכה, בזמן של שקט מוחלט, לפעמים לא מוחלט, שומע צליל חלש-בינוני של כמו "שלג" שהיה בטלוויזיה, רעש של "תסססס..." מה שהבנתי נקרא טנטון. אשמח לחוות דעת או התייחסות לגבי הדברים שרשמתי, האם יש משהו שהיום אני יכול לעשות בכדי לשפר את איכות החיים במקרה הזה? תודה רבה

01/08/2015 | 06:27 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

1. מכה לאוזן יכולה לגרום להופעת נקב בעור התוף. 2. נגרם ליקוי בשמיעה והתחושה היא של אוזן נסתמת - זה לא משהו מיוחד זה הליקוי בשמיעה. 3. מדוע יש לך עדיין ליקוי בשמיעה איני יודע, לא ניתן לחוות דעה מבלי לבדוק את האוזן. 4. הבדל ברמת השמיעה בין האוזניים יכל לגרום לאיבוד יכולת איכון הצליל. 5.אתה סובל מתחושת טנטון וכנראה גם מפגיעה קלה בתפקוד חצוצרת השמע

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת