שאלה מאוד חשובה.

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

23/06/2015 | 11:29 | מאת: שאול.

שלום רב פרופסור יונה. פניתי אלייך מכיוון שברצוני לקבל תשובה מפורטת ומספקת, לגבי ניתוח בלוטת רוק שבצעתי לפני זמן מה, מכיוון שנושא זה מעסיק אותי מאוד מאוד מאז הניתוח, (ועבר לא מעט זמן). אני בן 37. 1.האם ישנו קשר בין ניתוח בלוטת רוק מוגדלת שבצעתי לפני כמה שנים, לבין צפצופים באוזן ושמיעה שונה (יותר אקוסטית ואטומה) באזור אוזן הניתוח לעיטים, כשנה שנתיים לאחר מכן?, כמו כן מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב הקיים? 2.האם נכון היה לעשות ניקוז נוזלים ואולי שאריות מהניתוח לאחר מכן, (רציתי לעשות זאת לא פעם, אבל רופאת קופ"ח שללה זאת בטענה שלא צריך, אמרה "שפעם היו עושים את זה יותר, כיום לא עושים את זה רק שצריך"). תודה מקרב לב פרופסור.

לקריאה נוספת והעמקה

1. אין קשר בין ניתוח בבלוטת הרוק לבין ליקוי בשמיעה ותחושת צפצופים באוזניים. 2. כיצד לטפל בבעיה זו, קשה לענות בכתב. צריך לראות את בדיקות השמיעה ואת האוזן. 3. לא מנקזים גידול בבלוטות הרוק - מנתחים.

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת