ליקוי שמיעה תחושתי עצבי

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

28/10/2020 | 19:31 | מאת: אנונימי

יש לי ליקוי שמיעה תחושתי עצבי, האם בדיקת mri ראש יכולה לסייע לראות איזה איבר פגום באוזן בפנימית? לפי מה שהבנתי לאחר קריאה מעמיקה באנטרנט הבנתי שיש 2 אופציות לליקוי... פגיעה בעצב או בתאי שיערה... האם יש טיפול תרופתי שיכול לשקם את השמיעה?

MRI עושים באם ישנו חשד לתהליך גידולי על העצב באם אין חשד כזה מיותר לעשות MRI כי הוא לא יכול למקם את הנזק. בכל מקרה בליקוי שמיעה תחושתי עצבי חשוב מאוד לשקם את השמיעה, תחילה ע"י מכשירי שמיעה ואן אין תועלת ממכשירי שמיעה אז חושבים על מכשירים מושתלים כמו שתל שבלול . ממליץ לך לפנות להתייעצות עם רופא שעוסק בשיקום שמיעה

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת