איבוד שמיעה פתאומי עצבי טיפול בסטוראידים

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

02/09/2019 | 15:26 | מאת: Chaya

שלום רב. לפני שלושה וחצי חודשים חויתי ירידה בשמיעה באוזן ימין ואןשפזתי וקיבלתי סטוראוידים דרך הפה ושלא עזר עברו להזרקות לתוך האוזן במשך שבוע והיה שיפור מזערי.עברתי mri ונמצא תקין.עברתי באוזן הזו ניתוח לסגירת נקב בעור התוף לפני כ13 שנה. כמו כן אני סובלת מירידה הולכתית קלה בשני האוזניים כבר שנים. התבקשתי להמתין להחלמה עם הזמן.ובמהלך השלושה חודשים האלו היו עליות וירידות חלק מהפעמים שומעת יותר טוב חלק מהפעמים תחושה של מלאות באוזן ולא שומעת טוב היו ימים שפתאם הגיע טנטון כמה ימים רצוף ואז שוב תחושה שמשהו השתחרר ושומעת שוב יותר טוב.עברתי בדיקת שמיעה לאחר כשלושה חודשים שלא הראה שיפור מהפעם האחרונה ואפילו טיפה החמרה.רציתי לדעת האם יכול להיות כזה דבר שאני מרגישה שיפור ושוב נסיגה במהלך כל זמן ההחלמה? האם התופעה של תחושת מלאות באוזן יכולה לחזור שוב באותה האוזן והאם זה אומר שאצטרך לרוץ שוב למיון?בימים האחרונים אני מרגישה תחושת מלאות וטינטון ולא שומעת טוב וכיון שזה קרה חלק מהפעמים הקודמות זה השתחרר לבד אני לא יודעת אם אני חווה שוב איבוד שמיעה באותו האוזן?

מומלץ בכל פעם שאת מרגישה אטימות באוזן לגשת לבדיקת רופא אא"ג ולבצע בדיקת שמיעה

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת