חסימת תעלה אחורית bppv

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

10/07/2019 | 09:48 | מאת: A

אני בן 34 היה לי לפני שנים מספר התקפים bppv שנמשכו 3 שבועות ועברו לבד, לפני כ8 חודשים היה התקף bppv שנמשך 3 חודש, הייתי אצל פרופ אאג שממוחה לורטיגו שאבחן bppv תמרון אפלי לא עוזר לי הפרופסור מסר שזה יעבור לאחר כמה חודשים חזרתי לבדיקה לאחר חודשיים והרופא פרופסור אמר שעדיין יש אבל זה בהחלמה והמצב נראה יותר טוב, לאחר 3 חודש הכול עבר והיה מעולה חודש, ואז חזר שוב פעם לשבועיים ועבר לשבועע ואז חזר שוב פעם וככך זה בא וחוזר 10 פעם ב8 חודשים, הייתי עוד הפעם אצל הפרופסור אבל כשהייתי זה עבר לי ולא היה ורטיגו אבל הוא אמר שאם זה ימשיך הוא יוכל לעשות לי תניתוח posterior canal occlusion למרות שזה ניתוח נדיר והוא מסר שבארץ לא יצא לו אף פעם לעשות תניתוח הזה אלה רק בקנדה. אבל לפי מה שהבנתי ממנו זה ניתוח פשוט ולא מורכב . רציתי לדעת מה דעתך ד"ר תודה

המדובר בבעיה סחרחרות על רקע של תזוזה של קרסטלים בתעלות המבוך שאחראי על שיווי משקל. הטיפול בד"כ שמרני ע"י טיפול תרופתי וספיוטרפיה וסטבולרית. ישנם גם טיפולים כירורגים ששמורים למקרים הקשים, מעט מאוד אנשים מגיע לטיפול הניתוחי , הניתוחים האלו בירידה בשנים האחרנות ומעט מאוד מרכזים עושים אותם. עד כמה שידוע לי בארץ אף מרכז לא עושה, בארה"ב לא כל כך , ובקנדה יש כמה שעושים. הבעיה הגדולה של הניתוחים האלה שיש להם תופעות נלוות קשות.

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת