תוצאות בדיקות:erg +בדיקת vep

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

26/05/2016 | 17:54 | מאת: יריב

שלום לך דוקטור נוימן, בשאלות הקודמות ששאלתי כאן ענית לי במענה מלא ובצורה מכובדת ועזרת לי מאוד, ממש אשמח אם על סמך התוצאות שאצרף לכאן תוכלי בבקשה לחות את דעתך, כאמור מכרה שלי התבשרה לפני כשלושה חודשים וחצי שהיא סובלת מהמחלה חשוכת-המרפא:פיגמנוטזה, היא מקבלת בינתיים טיפול תרופתי שכולל בעיקר טיפות עיניים, היום הגיעו תשובות לגבי הבדיקות הנ"ל והם מאשרות ומאוששות את העובדה שיש לה את המחלה , בדיקת ה :erg מראה שמעני התגובה בשתי העיניים עומד על 0, והמענה נחות ביותר בתנאים של תאורת -רקע ובגמר ההסתכלות לחשכה, בבדיקה השניה vepה התוצאות הרבה יותר מעודדות לכאורה ומצביעות על תפקוד מקולרי תקין בשתי העיניים ועל כושר ראיה נחות במידה קלה בעין ימין ובמידה מעט רבה יותר בשמאל כתגובה לגירוי צורתי מתחלף, שני הבדיקות תואמות לקיומה של מחלה ניוונית תורשתית אולם אין מעורבות של אזורי הרשתית המרכזיים ועצבי הראייה, תוכלי בבקשה להרחיב ולו במעט ? ממתין למשוב ממך ומודה לך מראש על כל מענה, אגב, התשובות הגנטיות טרם הגיעו ,אולם בת משפחה קרובה שלה מדרגה ראשונה גם אמורה לעבור בימים הבאים את הבדיקות הללו.

30/05/2016 | 20:28 | מאת: ד"ר הדס נוימן

העדר רישום מעני erg מתאים לאבחנה של רטיניטיס פיגמנטוזה ומעיד על ניוון נרחב של הרשתית ההיקפית, שמערב את אוכלוסיית התאים שאחראית לראיית לילה וראית יום. אלו מתבטאים בעיוורון לילה ובצמצום שדה הראיה. לעומת זאת מרכז הרשתית (מקולה) כנראה שמור ולכן ה vep תקין וחדות הראיה שמורה. ד''ר נוימן

30/05/2016 | 21:43 | מאת: יריב

ראשית , תודה לך על ההתייחסות, אמש התבשרנו שהבצקת המקולארית התמוססה בעקבות נטילת טיפות עיניים, אני מבין שהקנים אצלה מנוונים והם אחראים לראייה ההיקפית, מה שאני פחות מבין זה אם הראייה המרכזית תקינה ונכון להיום יש לה כושר ראייה סביר בהחלט מה יהיה בהמשך? הרי העין בנויה למעשה משני מערכות נפרדות של ראייה:היקפית ומרכזית , באיזשהו שלב זה יתנגש ? התוצאות של ה erg שיש חוסר מענה מוחלט בשתי העיניים לא בישרו טובות מבחינתי, אולם הופתעתי שכושר הראייה במצב סביר ונאות מבחינת הראייה המרכזית, התשובות בילבלו אותי, אם תוכלי בבקשה להרחיב מעט על הדיסונאנס בין התוצאות "הטובות" והתוצאות " הרעות"?

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות