רנטיטיס פיגמנטוזה , כן או לא?

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

07/02/2016 | 22:03 | מאת: יריב

שלום-רב, לפני מספר ימים מכרה שלי עברה בדיקת ראייה שגרתית אצל רופא עיניים, הגברת בת 40 ולדברייה לאחרונה רואה פחות ופחות טוב ובהיר, בסיום הבדיקה הרופא הפנה אותה בדחיפות לחדר מיון בטענה למצב חירום אוקלרי, היא עברה שם סי טי מח ששלל אופציה חלילה של גידול תופס מקום, את ה oct היא ביצעה רק כעבור כמה ימים באותו הבית חולים וקיבלה שני דיסקים, הטכנאית שביצעה את ה oct בגמר הבדיקה ציינה רק שזה בטוח לא גלאוקומה והיא אינה רשאית להגיד מה המחלה, ממה שהבנתי האפשרות היא רנטיטיס פיגמנוטזה או חור מקולארי, כמו כן בהפנייה הראשונית שהיא הופנתה למיון הרופא כתב שיש חשד לחור מקולארי, לגבי התשובות על פענוח השני דיסקים שברשותה נאמר לה שתזמן תור רק לעוד שבועיים, כמו כן היא הופנתה בבית חולים לבצע בדיקה גנטית, על סמך הנתונים החלקיים שפרשתי בפנייך יש לך כיוון מסויים? בכל אופן תודה מראש על ההתייחסות.

07/02/2016 | 22:43 | מאת: ד"ר הדס נוימן

יריב שלום, על סמך פרטים אלו, לא ניתן לקבוע אבחנה או טיפול. אני מציעה כי תמתינו לבדיקת הרופא.

07/02/2016 | 23:26 | מאת: יריב

היי, ובכן רופא ראה את הדיסקים שבוצעו לגברת ולטענתו ככל הנראה יש לה שני חורים מקולאריים בשתי העיניים, לדבריו הצילום מראה על מורכבות והוא זקוק לחוות דעת נוספת, הוא לא שלל אופציה לפיגמנטוזה אולם טען שהוא לא רואה סימנים, מה הסיכוי לאפשרות נדירה שהיא סובלת גם מהחורים הללו וגם חלילה מהפיגמנטוזה? אשאל זאת אחרת: ייתכן שהשפעה נלווית של הפיגמנטוזה זה החורים? כי אחרת נראה לי ממש נדיר שניתן לקבל שתי מחלות לא שכיחות בכלל בבת אחת. אם רופא מקצועי ומיומן רואה שני דיסקים שנעשו בעין גם oct מוקלארי והשני oct לעצבי -הראייה ככ קשה לאבחן בו במקום ולשלול בוודאות פיגמנטוזה? נקווה לטוב למרות שמצפה לה תקופה קשה גם במקרה הפחות קשה, שוב ממש תודה לך על המענה הקוויקי

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות