ניוון רשתית הקשורה לגיל.

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

21/06/2015 | 15:44 | מאת: יהודית

אני בת 73.עין שמאל חור מקולרי שנסגר. דרוזן גדולים ללא נוזלים. עין שמאל CME (מה זה?) קשה. הרופאה המטפלת לוחצת עליי לקבל זריקות אווסטין בעין שמאל. הלכתי ליעוץ לרופא "הדסה" בירושלים וזה יעץ לי לא לעשות זריקות עדיין. עכשיו אני מבולבלת ולא יודעת למי להישמע. מה דעתכם?

21/06/2015 | 21:07 | מאת: ד"ר הדס נוימן

יהודית שלום. הפורום עוסק במחלות גנטיות ניווניות ולא בניוון תלוי גיל. בצקת היא נוזל המצטבר בתוך שכבות הרשתית מסיבות שונות. אם מדובר בנוזל על רקע cnv פעיל - משני לניוון רשתית 'רטוב', אז אכן יש להזריק אבסטין. זאת קובעים עפי בדיקת הקרקעית, הממצאים ב oct ובצילום פלורוסאין לפי הצורך. ללא הצילומים איני יכולה לתת מידע נוסף לצערי. בכל מקרה זהו אינו הפורום המתאים, אלא פורום למחלות רשתית. בברכה, ד''ר הדס נוימן

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות