AMD וקטרקט- האם לעשות ניתוח

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

11/11/2020 | 21:44 | מאת: הגר

שלום, אימי מאובחנת עם ניוון מקולרי יבש מזה מס' שנים. בנוסף יש לה קטרקט. רופא אחד גורס שניתוח קטרקט לא ישפר את הראייה ורופא שני ממליץ לעבור את הניתוח. האם יש אינדיקציה ברורה במקרה כזה ליעילות/ כדאיות ניתוח? תודה

14/11/2020 | 19:59 | מאת: ד"ר נוימן הדס

הפורום אינו עוסק ב AMD. לגבי ניתוח, אין אינדיקציה ברורה. ההחלטה נקבעת עפ"י חומרת הקטרקט וניוון הרשתית, ועשויה להשתנות בין רופאים.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות