תינוק בן 5 חודשים אובחן אם ENHANCED S CONE SYNDROME

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

01/12/2018 | 00:12 | מאת: אושרה

היי הבן שלי אובחן אם ENHANCED S CONE SYNDROME רציתי לדעת מה הפירוש של האבחנה ומה הפירוש של המחלה הזו בעיברית כי התור שלי לרופא נורא רחוק וקיבלתי תתשובה של הבדיקות במייל

04/12/2018 | 16:30 | מאת: ד"ר הדס נוימן

שלום רב. באופן תקין הרשתית מכילה קולטני אור האחראים לראיית לילה (קנים) , וקולטני אור האחראים לראיית יום (מדוכים). ברשתית רגילה קיימים 3 סוגים של מדוכים, הקולטים אור בספקטרום אדום, ירוק וכחול. ב- EHSC קיימים ברשתית רק מדוכים מסוג כחול והקנים נעדרים. מדובר במצב מולד, הנובע ממוטציה רצסיבית בגן NR2E3 וגורם לעיוורון לילה ולחדות ראיה ירודה.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות