רטינס פיגמנטוזה אאאאאאא

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

31/12/2017 | 11:46 | מאת: Moshe

איפה מומלץ לעשות בדיקה גנטית לrp. אני בן 40 ואיבדתי את הראיה בגיל 19 באופן מוחלט. שמעתישיש התפתחוץ בנושא ואשמח לדעת יותרת תודה

02/01/2018 | 21:57 | מאת: ד"ר הדס נוימן

משה שלום, את הבדיקה הגנטית ניתן לבצע במרבית בתי החולים הגדולים, כתלות במקום מגוריך. הן מתבצעות ביחידות לאלקטרופיזיולוגיה של מערכת הראייה/מחלות רשתית תורשתיות או במרפאות אופתלמוגנטית (תלוי בבית החולים). יחידות לאלקטרופיזיולוגיה בארץ: איכילוב - טלפון 03-6974864 ימי שני ורביעי הדסה עין כרם רמב"ם תל השומר סורוקה מרפאות אופתלמוגנטיות: אסף הרופא הדסה עין כרם טכניון בלינסון כצעד ראשון כדאי לפנות קודם כל לבדיקה של רופא עיניים בקופת החולים - לצורך קבלת הפניה והתחייבות לבדיקת רופא בבית החולים. במידה ולא ביצעת לאחרונה בדיקות עיניים - יתכן וזה יפנה אותך גם לבדיקות הדמיה (כגון OCT או צילומי אוטופלורוסנסיה) או ERG. בברכה, ד"ר נוימן

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות