כמה שאלות
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
שלום רב, אני בן 16.5 ומשחק בקבוצה כדורגל מקצועית. החלתי להתאמן בחדר כושר, אך ברצוני לא לנפח את השרירים , אלא לחטב אותם, האם עליי לעבוד בדרך מסויימת?, כי שמעתי, שברגע שמנפחים את השריר מאבדים מהזריזות והמהירות, האם זה נכון? במהלך השנים התחלתי לגבוה, ומבחינת משקל אני יחסית עם מבנה רזה, עכשיו איבדתי דיי הרבה מהמהירות שלי, על איזה שריר ברגליים אני צריך לעבוד במיוחד בשביל לנסות ולהחזיר את המהירות? כי להוריד במשקל זה לא כל כך פונקציה כי אני גם ככה דיי רזה. בנוסף לחדר כושר, הרי שגם המזון הוא חלק חשוב מחיי ספורטאי, מאיזה סוגי אוכל בעיקר אני צריך להימנע , ואיזה סוג של מזון הוא יעיל מאוד לחיזוק השרירים. בתודה , אלעד.
אין הבדל בין חיטוב לניפוח. ובכלל אני מעדיף להשתמש במונח "הגדלת השריר". חיטוב משמעותו הרזיה המוגדרת באופן מפורש ביותר כך: הגדלת היחס שריר \ שומן. עד כמה השרירים יכולים לגדול וכמות השומן לרדת - זה ענין התלוי ברמת המחוייבות שלך לענין. ובכן, כדי להגדיל באופן משמעותי את השרירים אתה צריך לפחות 6 אימונים בתוך 8 ימים, כאשר נפח האימון - של כל אימון הוא 10 טון לפחות, ואת זה עליך להרים בתוך 40 דקות ולא יותר.... כלומר 60 טון לפחות ב 8 ימים. לגבי המהירות - ישנם אימונים ייעודיים לפיתוח מהירות, אבל כדאי שתתקן את ההתיחסות שלך לענין - לספרינטים ויציאה מהירה מהמקום כדאי שיהיו לך שרירים גדולים וחזקים. אם תעשה פחות, השרירים שלך יגדלו , אבל לא באופן משמעותי. וכן, אתה תרזה. אז כמו שאתה רואה, "ניפוח" זה לא משחק ילדים.