חזרה לפעילות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

29/06/2001 | 16:50 | מאת: זיו

שלום לפני כ-3 חודשים עברתי ניתוח עקב פריצות דיסק בחוליות l4-l5 l5-s1 לאחר הניתוח המנתח טען כי אוכל לשוב לפעילות ספורטיבית מלאה!!!!(עסקתי בפיתוח גוף) בתום תקופת ההחלמה(3 חודשים),פניתי לרופא ספורט כדי לבדוק את העניין ורופא הספורט טוען אחרת,טענתו שאיני יכול לבצע תרגילי דחיקה(רק תרגילי משיכה),ושצריך להמתין כשנה לפני שיהיה אפשר להתחיל באימון. שאלתי מי צודק? (יש לציין שאני מרגיש מצוין) היכן אפשר לקבל ייעוץ נוסף ואמין? תודה זיו הרשקוביץ

30/06/2001 | 15:40 | מאת: אדי מלמד

זיו, עברת ניתוח לא פשוט אשר דורש החלמה וטיפול מונע ושיפור. רגישות תמיד תהיה , אולם תוכל לבצע כמעט ככל העולה על רוחך אולם באופן מבוקר. לדוגמא, סקוואט לא תבצע ובמקומו תבצע פרס45 מעלות או פושטים ו/או מכרעים וכדומה. יש עלייך גם לחזק את כל שרירי גבך ושרירי הבטן שלך ולבצע מדי יום תרגילי מתיחות . 3 חודשים הינם תקופת החלמה טובה אבל כאשר אתה מתחיל חדר כושר , יש לבצע זאת טיפין טיפין ולא למהר, יש לבצע בתחילה תרגילים ללא (אם אפשר) לחץ על הגב התחתון ולא להעמיס משקלים. פסיולוג של המאמץ יעזור לך מאוד בהקניית תרגילים והכוונה. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה