על חלבונים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

20/06/2001 | 13:28 | מאת: דנה

שלום: רציתי לדעת איזה מאחלים חלבוניים יש? מה הם? תודה...

20/06/2001 | 20:35 | מאת: הכוסית החבל"זית

שלום דנה חלבון מלא מצוי במזונות שמקורם בחיי-כל סוגי הבשר,דגים ,גבינות ,בייצים וחלב וכן בפולי הסויה. מזונות שמקורם בצומח מספקים חלבונים חסרים , שילוב שני סוגי חלבונים חסרים יוצרים חלבון מלא - קטניות (עדשים ,שעועית , חומוס,אפונה וכו') ודגנים (אורז , מיני לחם ,פסטה) הם שני סוגי מזון שמשלימים זה את זה. גם אגוזים וגרעינים למינהם עשירים בחלבונים- אך ערכם הקלורי הוא גבוה. מהכוסית החבל"זית :-)

23/06/2001 | 10:00 | מאת: אדי מלמד

בנוסף לתשובת החבלזית יש להתחשב בערך ביולוגי של חלבון דוגמא: בשר, דגים מכילים 70% מתוך 100% ביצה 96% סויה 98% וכן הלאה. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה