אינדקס גליקמי

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

30/06/2003 | 11:29 | מאת: מיני

ירונוש, אני קצת מבולבלת: אני שומעת שוב ושוב על ה"אינדקס הגליקמי", אבל אצלי אישית אני לא רואה הבדל בין תקופות בהן אני אוכלת רק מזון בעל ערך מאוד נמוך, לבין תקופות שבהן אני אוכלת גם צ'יריוס, צימוקים וכיו"ב. האם יש עניין של סיבולת לסוכר או חילוף חומרים שצריך לקחת בחשבון לעניין האינדקס הגליקמי? או שמי שמתעמל בקביעות פחות צריך לשים לב לזה? או אולי זה רק עניין של הגיל הצעיר (22) שמונע השמנה ממוצרים בעלי ערך גבוה, וכן כדאי לי להוריד לחלוטין מזון בעל ערכים גליקמיים גבוהים?... תודה רבה ויום מעולה!

לקריאה נוספת והעמקה
01/07/2003 | 07:38 | מאת: ירון פישר

יש כאן כמה שאלות, והתשובות יכולות להיות סותרות. ובכן, ספורטאים תחרותיים צורכים מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה כי דרישות האנרגיה שלהם עצומות. אנשים המעוניינים לרזות צריכים לעשות מסלול הפוך. להזכירך, הקריטריון המשמעותי ביותר בתצרוכת קלורית הוא קודם כל - הכמות. דיאטה להרזיה כוללת מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך מאוד ונפח גדול, כך אנחנו מגיעים לשובע (גלאי השובע בכיבה הוא גלאי נפח). כלומר - גם אם את צורכת מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה, אבל צורכת מהם מעט, התוצאות תהיינה דומות (אבל כנראה תהיי רעבה יותר, ולכן תתמידי פחות בדיאטה). יש גם הבדל גדול בין דיאטה להרזיה (שמנים, או בודי בילדרים לפני תחרות) לבין דיאטה לשמירה על אחוז שומן בריא. בדיאטה כזו ישנם מרכיבים עמילניים בהגדרה. מתאגרף לפני קרב צריך דיאטה אחרת לגמרי כדי להיכנס לקטגורית משקל. אנשים הסובלים מהפרעות במערכת העיכול צריכים דיאטה ספציפית להפרעה שלהם. במילים אחרות, ישנם שפע של מצבי צבירה, וצריך להתאים את תוכנית התזונה לצרכים.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה