כרס קטנה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

01/12/2000 | 13:58 | מאת: ניר

הייתי שמח לשמוע כיצד הייתי יכול להפטר מן הכרס הקטנה (צמיג) שאני מתחיל לגדל. אני בן 30, עובד בחברת היי=טק ולא מבצע פעילויות ספורטיויות. אילו תרגילים מומלצים, תזונה וכד'? תודה

01/12/2000 | 17:17 | מאת: אדי מלמד

ניר שלום אדם אשר "מגדל" כרס קטנה ולא מתאמן כלל יש לו מספר דברים לעשות : 1. להתחיל פעילות ספורטיבית כלשהי - הליכה, משחקים שונים ופעילויות ספורט . 2. הורדה בכמות הסוכרים, טוגנים, ממתקים ומעט פחמימות. 3. שתייה מרובה שם מים, שימוש בירקות, שמן בכבישה קרה, סוכרזית או סוכר חום, לחם, מחיה מלאה או שיפון או שחור ועוד ועוד. קלוריה הינה אנרגיית חום , לכן באם הינך מעוניין להוריד ממשקלך ללא פעילות גופנית כלשהי , ולהשכלה כללית 1 ק"ג שומן שווה בערכו ל 7000 קלוריות בקירוב , על כן יש עלייך להוריד מכמויות האוכל שלך, ולחלק אותו ל- 3-4 ארוחות קטנות ואפילו יש לשקול ייעוץ עם דיאטנית לנושא ואולי אפילו לקנות ספרות בנושא.

02/12/2000 | 15:52 | מאת: adi

לניר שלום, אני אל מאמנת כושר, אבל בחורה עם ניסיון חיים ומלא שומן. כדאי לך להפנות את השאלה גם לפורם התזונה והדיאטה, אבל עד אז, מספר טיפים: 1.רשום כל מה שאתה מכניס לפה!!! זה מעצבן, אבל זה מקנה שליטה על מה שאתה אוכל. 2. כמו שהמאמן אמר, בחר לך פעילות גופנית, איזו שאתה אוהב, והתמד בה!!! 3. זהה קשיים (איזה חלק של היום קשה לך יותר, בפני אילו מאכלים אתה לא יכול לעמוד) 4. העדף מוצרים דלים בשומן ובסוכר על פני אלו העשירים בהם (בישיבות אפשר גם להגיש פירות בתור כיבוד) 5. לכל מטרה גדולה, יש מספר מטרות ביניים. זכור זאת!!! אם ברצונך בטיפים נוספים, פשוט תכתוב לפורורם הזה או לפורום התזונה והדיאטה. עדי

03/12/2000 | 20:30 | מאת: אדי מלמד

חן חן לך

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה