שומן ההופך לשריר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/05/2001 | 22:29 | מאת: לישי

כיצד שומן הופך לשריר בעת עבודה נכונה על השריר?(הסבר)

10/05/2001 | 21:08 | מאת: אדי מלמד

לישי , אסביר לך זאת בדרך הבאה: האנרגיה בטבע בדומה לחומר אינה נוצרת יש מאין ואינה אובדת, היא הופכת צורה ומשנה צורתה כל הזמן. האנרגיה הכימית האצורה בתרכובות בגוף האדם משתחררת כאשר הן מתפרקות, והופכות לצורות אנרגיה אחרות הדרושות לתפקודו. אם כן, האנרגיה היא היכולת לבצע עבודה ולפיכך אפשר לתרגם זאת לצורות עבודה שונות; האנרגיה הכימית - האצורה בגוף מאפשרת יצירת קשרים כימיים חדשים ובניית תרכובות חדשות כמו גם את תנועת השריר. אנרגיה חשמלית - הבאה לידי ביטוי בפעילות תאי העצב והשריר וכן עבודת קליטה של חומרים אל תוך תאי הגוף. אנרגיית חום(אנרגיה תרמית) - שהיא אנרגיה כימית העשויה להפוך לאנרגיית חום הנפלטת מהגוף, לכן כאשר אנרגיה כימית הופכת לאנרגיית חום, משמעות הדבר היא כי הגוף מאבד אנרגיה. קלוריה היא כמות של אנרגיית חום הדרושה כדי להעלות את הטמפרטורה של ג' מים במעלה 1 של צלסיוס. בברכת הספורט

11/05/2001 | 12:15 | מאת: הדוור הבא

מעניין אותי לדעת אם רקמות השומן יכולות להפוך לרקמת שריר (שמורכבת ברובה מחלבון), או שהגוף לא יכול לבנות חלבונים בעצמו מחומר אחר(וזקוק רק לחלבונים מהמזון לבניית שרירים)

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה