שחיית חתירה
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
כאשר אני שוחה, אני יכול לשחות עשרות בריכות בשחיית חזה ואילו בשחיית חתירה אני מתעייף אחרי שתי בריכות. האם יש טכניקה לשחיית חתירה בצורה נכונה שתאפשר לי לשחות גם בסגנון זה מס' רב של בריכות ללא הפסקה או שמא זהו עניין של אימון?
לקריאה נוספת והעמקה
יש ויש. ניתן ללמוד כיצד לבצע את התנועה כך שתהייה מינימום "התנגשות" עם המים- צורת הכנסת היד החותרת למים למשל חשובה מאוד לעניין זה. כמו כן, שחיית חתירה דורשת השקעת אנרגיה רבה יותר והיא אכן יותר קשה מבחינה זו. אם תלך למספר שיעורי שחייה פרטניים תוכל ללמוד כיצד לבצע חתירה בצורה היעילה ביותר.
לטכניקה יש חשיבות רבה אמנם, אבל המצב שאתה מתאר לא כל כך תלוי בטכניקה שלך אלא בקצב השחיה.... כשאתה חותר אתה מבצע הרבה יותר פעולות ביחידת זמן, מה שגורם להאצת הדופק, מה שגורם לעייפות. שחית חזה היא הרבה יותר טכנית מחתירה, אגב.