לאחר ניתוח בקע

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/04/2001 | 18:22 | מאת: איציק

שלום רב גיל 39 לפני 9 חודשים עברתי ניתוח בקע בשניי הצדדים בשיטה הרגילה (לא לפרסקופית) ותפרו לי רשתות בשניי הצדדים. חודשיים לאחר מכן בזמן ירידה במדרגות "חתך" אותי כאב חד מאוד בצד מותן ימין ומפשעה ימנית ,זה היה כמו "מתיחה" ולאחר מכן הרגשתי נורא במשך כשבועיים. כל אזור המיפשעות כאילו "נעו" לי כל הזמן. מאז ועד היום יש לי מיחושים באזור המיפשעות כאשר אני מרגיש את כל חגורת הבטן התחתונה "יושבת" לי על המיפשעות ומפריעה לכל מיני תנועות. עליי לציין שגם לפני הארוע הרגשתי כל הזמן את אזור הבטן התחתונה כמו "אבן" לכל רוחב הבטן. כאשר אני שוכב אין שום לחץ על המיפשעות ואין כאבים. מאז ועד היום בדיקות אצל כירורגים לא העלו שום ממצא פתולוגי,חושבים שאולי יש בעיה עיצבית באזור שגורמת גם לתחושת צריבה. עשיתי C.T לפני חצי שנה ללא שום ממצא. לפני יומיים עשיתי מיפוי עצמות בחשד לאוסטאיטיס פוביס ועדיין אני מחכה לתשובה. רציתי לשאול בהנחה שלא מוצאים דלקת או כל בעייה אחרת באזור עצם הפוביס ובהנחה שמצב הרשתות תקין לפי הכירורגים,האם הבעיה יכולה להיות בשרירים? האם מכיון שהשרירים היו כל כך חלשים לאחר הניתוח נוצרה בהם בעיה שכרגע הם רופסים ןלא מתפקדים כהלכה? כלומר לחץ מאזור המותניים דרך שרירי בטן תחתונה עד למיפשעות. כיצד ניתן לבדוק האם יש דלקת או פגם בשרירים? האם במיפוי עצמות ניתן לראות בעיה בחיבור של שריר וגיד לעצם . בתור חובב ספורט מושבע אני שומע על הרבה ספורטאים שסובלים מפציעות בשרירים ויכול להיות שאולי זו הבעיה שלי. בתודה מראש

13/04/2001 | 20:50 | מאת: אדי מלמד

איציק, חן חן על הפירוט, לדעתי עקב היותך חובב ספורט מושבע וכנראה שעסקת בפעילות עצימה, יכול להיות מצב שבו גופך חזק וביצעת פעילות ברמה גבוהה וכיום הינך סובל מכאבים שיכול להיות שהם תוצאה של שברי מאמץ-הליכה. כאשר הרגליים חזקות שברי המאמץ מחפשים דרך לצאת ולעיתים דרך אזור המפשעה וכד'.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה