תזונה נכונה לפני ואחרי פעילות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/07/2002 | 06:11 | מאת: דלית

לירון שלום אני בת 31 , בריאה ומתעמלת 3 פעמים בשבוע. רציתי לדעת מהם המזונות המומלצים ומהם רווחי הזמנים המומלצים לפני ואחרי פעילות אירובית וחיטוב גוף. בתודה מראש דלית

07/07/2002 | 07:24 | מאת: ירון פישר

לפני אימון אירובי - צום של שעתיים מינימום. אחרי אימון (בעיקר כוח) לאכול כמה שיותר מהר. להקפיד על איזון חלבונים - פחמימות - שומנים. אם את מעוניינת להוריד אחוזי שומן אז 50% מהערך הקלורי בארוחה צריך לבוא ממקור פחמימתי (ורצוי לא עמילנים פשוטים)25% עד30 ממקור חלבוני והשאר משומן לא רווי. מקור לחלבון : בשר רזה, דגים, גבינות, קטניות פחמימות - פירות (כולל עגבניות ופלפלים המכונים בטעות ירקות), לחם מלא, בטטות, אורז מלא, פסטה מקמח מלא. שומן לא רווי - שמן זית, אבוקדו, אגוזים, טחינה.

07/07/2002 | 13:39 | מאת: רונית

אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע. אימון אחד - ספינינג ועוד 3 אימונים שמורכבים משע על ההליכון ושעה עבדוה עם משקלים לפי תוכנית אימונים של סופר סטים. לפי מה שהבנתי ממדרי חדר הכושר שלי, רצוי שאוכל פחמימות מורכבות לפני האימון ואחריו - חלבונים. בנוסף, אני מטופלת אצל דיאטנית שאומרת לי שאני אוכלת נכון ומאוזן מאוד. אני מנסה נואשות להוריד 2.5 ק"ג כיוון שיש לי מסת שריר טובה אבל מעליה יש לי גם מסת שומן. מה עושים?!

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה