תרגילי כוח עם משקולות לרגליים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

15/06/2002 | 21:50 | מאת: אביטל

ירון, למדתי מספר תרגילי משקולות לרגליים. אני אנסה לתאר אותם: 1 - תוך כדי עמידה, הרמת הרגל עד לזווית ישרה 2 - תוך כדי עמידה, תנועה של רגל ישרה לצד (רגל ימין לצד ימין, רגל שמאל לצד שמאל) 3 - תוך כדי עמידה, תנועה של הרגל ישרה קדימה ואחורה (עם הקפדה על אי נעילת ברך) 4 - החלק הקדמי של הרגל על מדרגה קטנה, עליה וירידה של העקבים 5 - תוך כדי שכיבה על הבטן, הרמת הרגל לזווית ישרה כמה זמן צריך מרווח בין סטים ? 45 שניות ? האם אפשר לעשות את התרגילים בבוקר ? מתשובות קודמות שלך הבנתי שאימוני כוח הם לא הכי מומלצים בבוקר אם מדובר בכוח רב, אבל אני חושבת שזה לא רלוונטי למקרה שלי. כמה פעמים בשבוע ? המון תודה :-)

לקריאה נוספת והעמקה
17/06/2002 | 06:59 | מאת: ירון פישר

אלה לא תרגילים לרגלים אלא לזוקפי הירך (פסואס), והישבן. מספר 4 הוא תרגיל לשוק. זמן המנוחה תלוי במספר החזרות בסט. למעלה מ 15 חזרות בסט - 45 שניות מנוחה זה מצויין. אין בעיה בריאותית עם אימוני כוח בבוקר, זו רק שאלה של יעילות. למה לא לנעול את הברך, אגב?

17/06/2002 | 07:07 | מאת: אביטל

ישבן זה טוב :-) יש לך הצעות לתרגילים נוספים ? חזרות בסט - אני חושבת שבתור התחלה אני אלך על 10. כמה זמן מנוחה נראה לך ? 30 שניות ? לגבי אימון בוקר - התכוונתי בדיוק לגבי היעילות. מי שלימד אותי את התרגילים אמר לא לעשות אותם בסמוך לפעילות כמו הליכה אינטנסיבית. שיהיה הפרש של כמה שעות לפחות. למה לא לנעול את הברך ? כי הבנתי שזה לא בריא כל כך בפעילות עם משקולות שאורכת יותר מכמה שניות. תודה !

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה