מינון פעילות בחדר כושר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

01/06/2002 | 20:06 | מאת: מירית

שלום רב! שמי מירית בת 28 . לאחרונה התחלתי באימון גופני אינטנסיבי במועדון כושר . קודם לכן הייתי נוהגת ללכת פעמיים בשבוע למחול אירובי. יש לי 3 שאלות: 1. באיזה מינון של פעילות עליי להתחיל , האם אימון של מחול אירובי פעמיים בשבוע ועוד פעמיים אימון של סיבולת לב ריאה יכול להועיל לי בשמירה על כושר ובירידה במשקל? 2. מדוע אני מרגישה שאני מזיעה יותר מאז שהתחלתי באימון אינטנסיבי, גם כאשר איני מתאמנת , האם יש קשר בין הדברים? 3. עד כמה חשוב עניין המתיחות בסיום כל אימון? לעיתים אני מרגישה שרירים תפוסים מס' ימים לאחר האימון, האם בגלל העדר המתיחות בסיום האימון? תודה מראש, מירית

02/06/2002 | 09:25 | מאת: ירון פישר

1. מינון כזה יכול להועיל, ואף יועיל. 2. ייתכן שיש, וייתכן שזה קשור לאקלים. במידה והעלית מסת שריר - גופך הפך דחוס יותר ובעל קיבולת חום רבה יותר. 3. ענין המתיחות חשוב, אבל הכאבים מהם את סובלת קשורים לתופעה אחרת. הם עתידים לחלוף ככל שהכושר שלך ישתפר.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה