חלבונים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

22/05/2002 | 23:14 | מאת: ארז

שלום אני בן 15 ושוקל כ 55 קילו רציתי לדעת בערך כמה ביצים מומלץ לי לאכול אחרי אימון שחיה על מנת לפתח את השריר וגם כמה חלמונים כדאי לאכול אם בכלל

23/05/2002 | 07:50 | מאת: ירון פישר

אפשר לאכול עד שני חלמוני ביום בלי בעיה בריאותית. ביצה גדולה מכילה (על כל חלקיה) 5 גר חלבון. כדי לבנות מסה אתה צריך, ממממ, בוא נראה: נניח שגופך מכיל 10% שומן, שזה משאיר לנו 50 קג של מסה נקיה משומן. כדי לבנות שריר אתה צריך לפחות גרם וחצי חלבון לכל קג ביום = 75 גרם חלבון. אם אני זוכר נכון מהיסודי 75 לחלק ב 5 = 15. כלומר 15 ביצים ביום. אבל זה לא בריא נכון? אז נשארנו רק עם הלבן של הביצה - ואז צריך אכול סביב ה 18 - 20 ביצים ביום. יאק ! לסיכום - תגוון את מקורות החלבון שלך.

23/05/2002 | 20:10 | מאת: ארז

אוקיי תודה ! ד"א כמה חלבונים בערך יש בעוף, נניח גב של עוף

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה