מה כדאי

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/05/2002 | 09:29 | מאת: זיו

האם כדאי ללכת מהר מהר כדי לשרוף יותר קלוריות ושומנים, או ללכת הליכה מהירה, אך ללא איבוד נשימה ודופק פחות מהיר. הכוונה לצורך הרזיה?

19/05/2002 | 10:14 | מאת: יפעת

עד היום רוב המומחים בתחום ימליצו לך לשריפת שומנים ללכת מהר אך לא בקצב בו אתה מתחיל לאבד נשימה. כלומר, ללכת בטווח של כ70% מיתרת הדופק שלך (יתרת דופק מחשבים לפי אחוזים מדופק מקסימלי פחות דופק במנוחה). קולות אחרים נשמעים פה ושם ואומרים שזה לא משנה ועדיף אפילו לעשות פעילות אירובית מאומצת של 85% מיתרת הדופק שלך כי אז אתה אמנם משתמש במאגר הפחמימות ולא מאגר השומנים, אבל ברגע שתכלה מאגר זמין וקטן זה, יעבור הגוף לנצל את השומנים. אישית, אני מרזה הכי מהר כשאני עושה הליכות ולא ריצות אבל אני מעדיפה לרוץ ולשפר את סבולת הלב ריאה שלי.

20/05/2002 | 07:08 | מאת: ירון פישר

ישנם מחקרים המוכיחים מטאבוליזם של שומן כתוצאה מאימון אינטרוולים ! כלומר - דופק בטווח של 85 - 90% מהעתודה לפרקי זמן קצרים גורם לפירוק שומן לא פחות מאימונים אירוביים. העדפת הפעילות הגופנית קשורה יותר לאישיות המתאמן, ולא לתחום עבודה כללי. אם מבנה האישיות שלך מתאים לאינרטוולים קצרים של אימון עמים - זה מה שיגרום לך לרזות. אם אתה לא מתמיד בסוג כזה של אימון - בצע הליכות בדופק בינוני.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה