עליה מול מישור

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

16/05/2002 | 09:44 | מאת: ליאת

אתמול צעדתי 30 דקות בעליה. רציתי לדעת אם זה שורף הרבה יותר קלוריות מאשר אותה צעידה במישור? האם הליכה בירידה זהה להליכה במישור בהתייחס לכמות קלוריות?

16/05/2002 | 10:52 | מאת: ולרי

מנסיוני הליכה בעליה שורפת הרבה יותר קלוריות מול הליכה במישור. עם זאת, חשוב יותר להציב מטרה ובהתאם לבחור את מסלול ההליכה. לשריפת שומן על עומס העבודה להיות נמוך בינוני שמתאים לדופק כ 60-70% מהמירבי. באופן סובייקטיבי הרגשה בעבודה זו היא של הזעה מרובה תוך שמירת נשימה סדירה ללא נשמת. על העבודה זו להיות ממושכת יחסית (כמובן לפי מצב בריאותי) וניתן לבצעה 4-5 פעמים בשבוע. לפיתוח סיבולת לב-ריאה אופן עבודה יהיה שונה - הליכה או ריצה בדופק של כ 85% מהמירבי, כ 35 דקות של אימון 3-4 פעמים בשבוע. כל ההמלצות הן לא למתחילים. הליכה בירידה קלה יותר מהליכה במישור. מכשירים מודרניים מאפשרים ירידה של 5%. הליכה זו דורשת יותר מיומנות ומתאמיה למתקדמים שמתאמנים בשיטות פרטלק/אינטרוולים. לדוגמה, למי שרוצה להתכונן לתחרויות טריאטלון ומסלול ריצה יכלול עליות וירידות.

19/05/2002 | 07:51 | מאת: ירון פישר

כמות האנרגיה ה"נשרפת" באימון לא כל כך תלויה בשיפוע, אלא באינטנסיביות האימון. הדופק הוא האינדיקציה הנוחה ביותר לצורך הענין. כלומר - ככל שהדופק גבוה יותר , נשרפות יותר קלוריות (גם ממקור שומני !). כך שלא משנה השיפוע, משנה מה הדופק האימוני. יחד עם זאת, שיפוע משנה את מרכז הכובד ולכן משנה את העומס המוטל על שרירי הרגלים (יותר דגש על דו ראשי ירכי, ישבן ותאומים).

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה