מנוחה לגוף

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

16/05/2002 | 08:30 | מאת: נועה

שלום רב אני רצה באופן קבוע כ- 10 ק"מ בכל פעם. באיזו תדירות מומלץ לבצע את הריצות (כמה פעמים בשבוע) והאם ריצה למרחק כזה בכל יום יכולה להזיק לגוף?

19/05/2002 | 07:40 | מאת: ירון פישר

אין הגבלה על מספר האימונים , אבל רצוי לנוח לאחר כל ארבעה אימונים (אינטנסיביים). "נזק לגוף" זה מינוח מאוד כללי. אני מניח שיגרם נזק בלתי הפיך(לסחוסים , למפרקים) אבל הוא זניח לעומת התועלת.

19/05/2002 | 22:33 | מאת: Yotai

מניסיון אישי - יש חשיבות רבה לעומס PER ריצה, כלומר - יתכן שעבורך ריצת 10 ק"מ הינה שעת ריצה "קלה" וע"כ ניתן להגדיר שלא מדובר בעומס גבוה מידי. מאידך - במידה ובסיום הריצה את מותשת, יתכן שכדאי לך לצמצם את מס' הריצות השבועיות או לפחות לרווח אותן. ריצה נעימה...

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה