ילד בן 10 - ספינינג

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

15/05/2002 | 21:57 | מאת: יסמין

שלום רב, ילדי בן ה-10, יתחיל בקרוב ספינינג לילדים, הווה אומר בקצב שמתאים להם. מה דעתך על הנושא? האם כרוכות סכנות כלשהן לילד בגיל זה בענף ספורט זה? הילד רוכב על אופני הרים מזה שנים (אומנם לא בתדירויות גבוהות מדי). תודה מראש, יסמין.

16/05/2002 | 11:12 | מאת: ולרי

ספינינג נולד כמותג לפעילות אירובית אינטנסיבית לפיתוח סיבולת מקפת ושרפת שומן. לילדים בגיל 10 התכונה החשובה לפיתוח היא מהירות תגובה ותנועה וניתן לעבוד על סיבולת בפרקי זמן מירביים כ 20 באופן רציף ועל סיבולת כוח באמצעות משחקים. בהחלט, יש ענפי ספורט מאימים יותר לגילו מאשר ספינינג אך עדיף לעשות משהו מאשר לא כלום (תוך שמירת כללי אימון לגיל). בשיעורי ספינינג חשוב שילמד רכיבה נכונה. חשוב שלא יתרגל לשבת עם גב כפוף - מצב שמקובל ברכיבה. ניתן לשים קרם או טלק על אזור המפשעה ע"מ למנוע חיכוך (כעיקרון זה לרוכבים מבוגרים ומתקדמים). הפעילות טעונה אישור רופא - כלל לכל סוגי פעילות גופנית.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה