שברי מאמץ

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

09/05/2002 | 17:35 | מאת: גלי

שלום, כתבתי מקודם על בחירת נעל מתאימה לריצה. בריצה האחרונה שלי הרגשתי כאבים עזים בשוק, (החלק מתחת לברך מעל לכף רגל הפונה קדימה...) התייעצתי במורה הספורט שלי (גיל 16) והוא אמר שזה כנראה שברי מאמץ ועלי לנוח כשבועיים בערך, ממה שברים אלו נגרמו אם לא מנעל לא נכונה?

10/05/2002 | 10:38 | מאת: ירון פישר

הם נגרמים .... ממאמץ יתר. לא כל כך קשור לנוחות הנעל.

03/01/2005 | 08:06 | מאת: רונית

שלום רב בני נמצא בטירונות קרבית כחודש. לפני כחמישה חודשים אובחן אצל בני (במיפוי עצמות) שבר מאמץ בטיביאה. זה קרה במהלך אימוני כושר לקראת גיוסו. כאמור עכשיו הוא בטירונות 05 קרבית והכאבים הופיעו שוב בדיוק באותו מקום ברגל והלכו והתעצמו . הרופא בבסיס הטירונות הורה על מנוחה ממאמץ למשך שבוע וטיפול באיבופן. לאחר שבוע מנוחה הוחזר בני לפעילות רגילה והכאבים טרם חלפו . אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי הטיפול הרצוי במצבו והאם שבר מאמץ יכול להרפא לגמרי? או שהסיכויי לחזרתו גדול כפי שקרה לבני? האם לדעתכם בני יאלץ להיפלט משירות קרבי? תודה מראש רונית .

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה