ויסות נוזלים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

08/05/2002 | 08:06 | מאת: נועה

בוקר טוב אני בת 23, גובה 1.60, משקל - 48 אני עוסקת בפעילות גופנית בקביעות - רצה בכל יום 6-10 ק"מ + מכשירים (לא במאמץ גבוה) לאחרונה שמתי לב שהגוף שלי מפתח בעיה של ויסות הנוזלים, ז"א אני "מתנפחת". אני יכולה להעלות כ- 2 קילו בכמה שעות מבלי להכניס מזון או נוזלים לגוףץ זו הרגשה לא נוחהץ אני גם מרגישה שמאגר הכוחות שלי אוזל וקשה לי לבצע את הפעילותץ אני אוכלת מעט ולא לוקחת שום תוספים, בנוסף אני צמחונית מה לעשות? האם צבירת הנוזלים קשורה בתזונה או פעילות? אודה על תשובתך

09/05/2002 | 13:54 | מאת: ירון פישר

לא ירדתי לסוף דעתך. את עולה במשקל בלי לשתות, לאכול? כמה זמן לפני האימון את אוכלת?

10/05/2002 | 06:55 | מאת: עדי

שמי עדי ומשקלי 73 ק"ג וגובהי 1.68 מטר והשאלה שלי היא דומה לבעיה של נועה ואני רק הוסיף על עצמי שאני שותה בין 3-5 ליטר ביום אני אוכלת מאוד בריא ואני עושה 5 פעמים בשבוע ספורט: ריצה שחיה טניס ואני פשוט לא יורדת במשקל ושמעתי שיכול להיות שהמים מנפחים ומאיטים את הירידה של המשקל. בבקשה אם תוכל לענות לבעיה המתסכלת שלי תודה עדי נועה כתב/ה: > > בוקר טוב > אני בת 23, גובה 1.60, משקל - 48 > אני עוסקת בפעילות גופנית בקביעות - רצה בכל יום 6-10 ק"מ + > מכשירים (לא במאמץ גבוה) > לאחרונה שמתי לב שהגוף שלי מפתח בעיה של ויסות הנוזלים, ז"א אני > "מתנפחת". אני יכולה להעלות כ- 2 קילו בכמה שעות מבלי להכניס מזון > או נוזלים לגוףץ זו הרגשה לא נוחהץ > אני גם מרגישה שמאגר הכוחות שלי אוזל וקשה לי לבצע את הפעילותץ > אני אוכלת מעט ולא לוקחת שום תוספים, בנוסף אני צמחונית > מה לעשות? > האם צבירת הנוזלים קשורה בתזונה או פעילות? > אודה על תשובתך

10/05/2002 | 10:58 | מאת: ירון פישר

העובדה שאת לא יורדת במשקל מעודדת מאוד, כי היא מעידה על תוספת של מסת שריר. יותר שרירים = יותר בריאות = פחות שומן. השרירים אכן בנויים מהרבה חלבון ומים. במידה ומבנה הגוף שלך מוצק ויש לך שרירים מפותחים, אז המשקל שלך סביר מאוד.

12/05/2002 | 15:27 | מאת: רויטל

לנועה (ועדי), קצצו (עד אפס אם אפשר) בכמות המלח אשר בתזונתכן. זהו. טיפ 1: להזכירן, במזונות מעובדים, כולל קורנפלקסים למינהם, חטיפים, שימורים, מוחמצים וכו' יש טונות של מלח. טיפ 2: אם לא מוסיפים מלח בזמן הבישול אלא רק כאשר האוכל כבר בצלחת - צריך הרבה פחות מלח בשביחל אותה תחושת מליחות, וזה משום שבבישול המלח מאבד ממליחותו (אך לא מאבד מיכולות אגירת הנוזלים שלו). טיפ 3: יש בשוק תחליפי מלח נטולי נתרן (הנתרן הוא הבעיה), הם לא להיט אבל יכולים לעזור ב"גמילה".

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה