ספינינג וצרות בברכיים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

06/05/2002 | 13:17 | מאת: חנה

אני בת 26 ומתאמנת בספינינג כבר שנה וחודשיים. מידי פעם אני סובלת מכאבים בברכיים ולאו דווקא בזמן האימון, אלא שעות רבות אחרי. הכאבים קצרים אך חדים מאוד. לאחרונה עשיתי הפסקה של 4 שבועות מאימוני הספינינג. והמשכתי בשאר האימונים כרגיל.(אירובי מדרגה עיצוב אירובוקס וכו') האם יש דרך להקל על הכאבים מבלי לוותר על אימון מסוג זה? מעולם לא סבלתי מבעיה דומה בברכיים, על אף שאני מתאמנת כבר שנים רבות. תודה ויום טוב חנה

06/05/2002 | 14:53 | מאת: אבירם

אוקיי, דבר ראשון אירובי מדרגה ידוע כצורת אימון שלא עושה הרבה טוב לברכיים, בגלל הקפיצות והנחיתות ושאר הירקות. בקשר לספינינג, אימון שלא בצורה הנכונה יכול לגרום לבעיות בברכיים, ולעומת זאת אימון בצורה הנכונה יגרום דווקא לחיזוק הברך אך יש לשים לב לשני דגשים עיקריים, 1. צורת הישיבה צריכה להיות מותאמת (זווית של 15 מעלות בברך כאשר הפדל נמצא למטה וכף הרגל מקבילה לרצפה) אם יש אפשרות לכוון את מרחק הכיסא יש לאזן את הפדלים ולראות שהברך נמצאת מעל מרכז הפדל. 2. לעולם אין לרכב בלי עומס!!!!! אפילו בחימום ובעיקר בספרינטים, בחימום יש לכוון עומס מינמלי(תחילת ההתנגדות על הגלגל) בספרינטים, המטרה היא להחזיק עומס גבוה כנגד התנגדות. הרבה אנשים חושבים שבספרינט המטרה היא לסובב את הרגליים כמה שיותר מהר ובסיבובים מהירים מידי נגרם נזק לברך, לכן לפני הספרינט יש להוסיף עומס ולנסות להגביר קצב על העומס הגבוה , בכל מקרה המהירות צריכה לא להיות יותר מ110 סיבובים לדקה (ניתן לבדוק כך, מניחים את היד מעל הברך וסופרים כמה פעמים היא נוגעת ביד ב15 שניות להכפיל ב4 וזאת המהירות, ברכיבה רגילהמומלץ 90 , בעליותתלוי בעליה50-70, בספרינטים (100-110)

06/05/2002 | 20:20 | מאת: חנה

הרבה תודה לך אבירם

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה