שריר ושומן- האם מיתוס?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/05/2002 | 10:09 | מאת: חנית

כיום אני מתאמנת 5 פעמים בשבוע- פעמיים בסטודיו C ועוד 3 פעמים בשבוע עצמאית. אני בונה שריר ושורפת שומן ומשלבת דיאטה. האם כאשר אפחית ממספר הימים בהם אני מתאמנת השריר יהפוך לשומן? האם זהו מיתוס או שזה נכון? תודה

05/05/2002 | 13:27 | מאת: אביטל

שריר ושומן הן שתי רקמות שונות בגוף. אף אחת מהן אינה יכולה להפוך לשניה. המיתוס נובע מהעובדה שיש יחסי גומלין בגוף, שגורמים לשינויים בכל אחת מהרקמות. כאשר עוסקים בפעילות גופנית באופן קבוע יש התחזקות ולכן גם ניפוח של רקמת השריר. לרוב יש גם ירידה טבעית של שכבת השומן - הרזיה ! לכן כבייכול הפך שומן לשריר. התהליך ההפוך גם יכול לקרות - כאשר יש מעט מאוד פעילות גופנית, רקמת השריר נחלשת ומתרפה. במקביל תיתכן עלייה במשקל - גידול ברקמת השומן - השמנה ! וכבייכול הפך שריר לשומן. לגבי המקרה האישי שלך, פרטי כמה את רוצה להוריד מהפעילות הגופנית.

05/05/2002 | 15:33 | מאת: חנית

ראשית, תודה. אני מתכוונת בעוד כחודש להפחית את פעילות הגופנית ל- 3 פעמים בשבוע אימון בקורסי סופר של סטודיו C 45 דקות כל אימון.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה