שריר שנתפס בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

02/05/2002 | 21:03 | מאת: אביטל

יש שריר בכף הרגל שנתפס לי מדי פעם. זה השריר שבחלק הפנימי של כף הרגל, איפה שיש את הקשת. זה נתפס לפעמים תוך כדי תנועה ולפעמים תוך כדי שינה. כשזה קורה זה די כואב אבל נמשך לרוב שניות ספורות. בד"כ מה שעוזר זה לעמוד על הרגל. אתה יודע אולי מה יכול לגרום לזה ? אמרו לי היום שזה אולי מחסור באשלגן. תודה

02/05/2002 | 21:49 | מאת: רויטל

אביטל, התכווצויות בשריר מאפיינות מחסור דווקא במגנזיום (מחסור באשלגן יגרום יותר לחולשת שרירים). אבל, יתכן שאת צריכה מדרסים אורטופדיים. כאשר יש בעיה כלשהי, אפילו קטנה, במבנה כף-הרגל ו/או השרירים בה (למשל רגל שטוחה או ההפך- קימור גדול מדי), לאורך זמן זה יכול להביא למגוון מיחושים וגם לבעיות חמורות יותר כמו בעיות ברכיים וגב, בייחוד אם את עוסקת בספורט אירובי כמו ריצה/שיעורי אירובי/ריקוד וכו'.

05/05/2002 | 13:21 | מאת: אביטל

באמת מי שאמרה לי את זה לא הייתה בטוחה בחומר שחסר. היא זכרה שזה קשור למחסור כלשהוא. אין אני יכולה לבדוק את מה שאמרת לגבי אפשרות לבעיה ? ההתכווצויות האלו כמעט תמיד קורות כאשר אני ללא נעליים. כמו שאמרתי בזמן שינה למשל. לעיתים רחוקות זה קורה כאשר אני עם נעליים. תודה :-)

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה