חימום לפני ריצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

29/04/2002 | 10:52 | מאת: ג'ק

ירון שלום אני רץ כל בוקר 8 ק"מ בזמן של כ-39 דקות. עקב מגבלת זמן בבוקר ,אני לא מספיק לבצע חימום , (למעט עלייה של כ-5 קומות מדרגות וירידה של 13 קומות ברגל) האם יש בכך בעיה ? האם עדיף להפחית בריצה לטובת חימום ? נתונים נוספים : אני בן 36, משקל 85 ק"ג ,הריצה על אספלט , בעיתוי של כ- 30 דקות לאחר התעוררות ובתדירות של 6 פעמים בשבוע.

29/04/2002 | 14:11 | מאת: אבירם

מומלץ מאוד שתבצע קצת סיבובי מפרקים עיקריים (קרסול ,ברכיים, אגן) מתיחות לשרירים ראשיים (ארבע ראשי , המסטרינג, תאומים ) כל זה לוקח פחות מ5 דקות את 5 הדקות הראשונות בריצה תרוץ קל ,בצע קצת סיבובי ידיים וכתפיים וצא לדרך לאחר מכן בהצלחה נ.ב ממש לא מומלץ לצאת לאימון בוקר בלי חימום טוב

29/04/2002 | 15:08 | מאת: ירון פישר

היות ואין נתוני דופק קשה לי לומר אם זה אימון אינטנסיבי או אימון קל. לאימון קל לא הייתי טורח לבצע מתיחות, לאימון אינטנסיבי צריך קודם כל להעלות את טמפ הגוף (5 דקות חימום כללי), ואח"כ מתיחות קלות של שרירי הרגלים, זוקפי הגב, והישבן. ורק לאחר מכן להתחיל באימון. אני לא חסיד גדול של מתיחות לפני מאמץ , היות והסיכון גדול מהתועלת (מה בכלל התועלת?) , לעומת זאת אחרי האימון המתיחות חשובות מאוד. בכל מקרה לא לבצע מתיחות על שרירים קרים. באיזה דופק אתה רץ? איך אתה מעריך סובייקטיבית את עצימות האימון שלך?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה