דופק גבוה באמון גופני

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

10/08/2016 | 12:07 | מאת: עמית

שלום, אני בן 51+, עושה ספורט בצורה סדירה וקבועה. אני עושה 3 פעילויות בשבוע - שחיה, חדר כושר ורכיבת שטח באופניים. בבדיקות סקר הכושר שלי מוגדר טוב מאד. עשיתי גם בדיקת לב באולטרסאונד במאמץ שנה שעברה והכל היה תקין. שמתי לב שברכיבה באופניים (מאומץ !)ובמנוחה שלאחריה שיש לי דופק יחסית גבוה בהשוואה לאנשים אחרים בני גילי, אני מגיע לדופק 170+ שהאחרים מגיעים ל- 150-160. גם לאחר הרכיבה שיש לי דופק 90-100, לאחרים יש דופק 70-80. האם הדופק הגבוה קשור לכושר או שכל גוף מגיב אחרת למאמץ ? אילו עוד אפשרויות יכולות לגרום לדופק הגבוה ? אילו בדיקות מומלץ לעשות כדי לבדוק שאין בעיות ? תודה עמית

עמית שלום, רמת הדופק בזמן מאמץ ולאחריו תלויה בפרמטרים שונים, רמת הכושר הגופני זה רק פרמטר אחד, גנטיקה ועוד פרמטרים גם משפיעים. לרץ הבריטי גורדון פירי משנות החמישים של המאה הקודמת היה דופק מנוחה של 36 פעימות בדקה אבל הוא לא הצליח לנצח את הרץ הצ'כי זטופק ( הידוע בכינוי הקטר הצ'כי) שהדופק שלו היה באזור ה 42. ממליץ על בדיקת סח"ח ( סף חומצת חלב) שתמצא מהו הדופק המרבי שלך ( הנוסחאות לדופק מרבי אינן מדויקות) , ניתן לבצע בווינגיט או בבתי חולים בהם יש מעבדות לכך. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה