מידע בנושא חומצות אמינו

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

16/04/2002 | 12:26 | מאת: ערן

בהמשך לשאלה קודמת, ארחיב: מהי פעילות חומצות האמינו ולמי הנטילה מומלצת? אינני בודי בילדר, אך אני מתאמן כ-4 פעמים בשבוע. בעבר קיבלתי המלצה ממדריך בחדר כושר על נטילת כדור אחד לפני האימון, אך מאז שמעתי תגובות שונות לגבי המלצה זו. אודה על תשובה מפורטת יען כי מבולבל אני מהתשובות הרבות.

16/04/2002 | 13:25 | מאת: אבירם

תתכונן להתבלבל עוד יותר כי הדעות חלוקות וכל אחד יגיד לך אחרת, מי צודק? זה תלוי בך בכמה אתה מוכן להשקיע, ומה אתה רוצה להשיג באופן כללי, חומצת אמינו אלו חלבונים שמהוים את אבני הבנין של התאים בגוף (שרירים בין היתר) אימון גופני גורם "נזק" לשריר ע"י הכנסתו לטראומה מהאימון ומהעומס שהופעל עליו (לדוגמה הרמה של משקל כבד פעמים רבות) וכתוצאה מכך השריר בונה את עצמו מחדש ומחזק אותו יותר ממה שהיה לפני האימון (ולכן למנוחה משעמעות רבה!!) החומרים הדרושים לבניית השריר אלו חומצות האמינו ישנם מספר חומצות אמינו (8) שהגוף לא יכול ליצר בעצמו ולכן עלינו לצרוך אותו במזון שאנו אוכלים, חלבון הביצה למשל עשיר מאוד בחלבונים כמו גם בשר ומוצרי חלב, ספורטאים המתאמנים באופן מאוד אינטנסיבי ורוצים לתת לגוף כמות גדולה של חומצות אמינו מבלי לאכול תבנית ביצים ביום (למרות שאני מכיר לא מעט כאלו...) נוטלים תוספים בכדורים, ישנם גם חטיפי חלבון ואפילו משקאות חלבון זהו באופן כללי, אני מקווה שעשיתי לך קצת סדר בהצלחה

19/04/2002 | 17:16 | מאת: רויטל

רבותיי המלומדים שלום, לידיעתך ערן, מבוגר ממוצע (70-80 קילו) זקוק ל - 0.8 ג' חלבון לכל ק"ג ממשקלו, שזה כ - 60 גרם חלבון ליום, ספורטאי מקצועי זקוק לכ - 1.2-1.3 ג' לק"ג, שזה פחות מ - 100 ג' חלבון ליום (יום בו הוא התאמן באופן אינטנסיבי). בתזונה המערבית האדם הממוצע צורך כפול ממה שהוא צריך (ע"מ להגיע ל - 60 ג' חלבון מספיק לאכל גביע גבינה לבנה ושניצלון לצורך ההדגמה). חלבון יש בכל מזון כמעט, כולל קטניות (כ - 9 ג' חלבון בכל 100 ג' חומוס), פחמימות (כ - 10 ג' חלבון בכל 100 ג' לחם), ירקות (2 ג' חלבון ל - 100 ג' חסה), מוצרי חלב (כ - 11 ג' חלבון בכל 100 ג' גבינה 5%), דגים (כ - 25 ג' חלבון בכל 100 ג' טונה במים !!!), ביצים (כ - 13 ג' חלבון בכל 100 ג' ביצה) וכמובן בשר (כ - 30 ג' חלבון בכל 100 ג' חזה עוף !!!). עודפי חלבון עלולים לגרום לנזק כלייתי וכבדי עקב עומס בתוצרי פירוק החלבון - חומצה אורית. מאותה סיבה הם גורמים לאובדן מינרלים כמו סידן (החשוב מאוד לכל אדם ובייחוד לספורטאי אשר זקוק מן הסתם לעצמות חזקות והעברה עיצבית טובה) מהדם דרך השתן ולטווח רחוק לאוסטאופורוזיס (איבוד מסת עצם). במילים אחרות - אם אתה אוכל רגיל (יחסית לעולם השפע בו אנו חיים), כלומר כל עוד אתה לא צמחוני או טבעוני, אין לך שום צורך לקחת תוספים יקרים של חלבון. זה אפילו יכול להזיק. מה שכן, זה מאוד מועיל לכיסם של זבנים, תועמלנים, מפיצים ויצרנים - כך שבכל זאת יש בזה יתרון כלשהו...

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה