הפסקת אימון?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/08/2016 | 18:07 | מאת: חיים

היי אורי אני מתאמן כבר הרבה שנים בעצימות די גבוהה (3-4 פעמים בשבוע)כ20-30 ק"מ בשבוע מרגיש שאני די בכושר ומרגיש מצויין דרך אגב אני בן 44 ודי מקפיד על אוכל בריא שזה לא מטוגנים ולא על האש משתדל לאכול ירקות כמה שיותר וגם ירקות מאודים אבל יש פה מימד של עייפות מנטלית אני תמיד יכול להוריד את הקצב אבל אני לא רוצה אם אעשה הפסקה של כמה ימים כדי לחדש את הרעב הגוף שלי ישאר באותה רמת כושר הנוכחית?או שתהיה עבודה לחזור למצב שאני בו כרגע הכוונה האם הגוף יזכור מבחינה גופנית את המצב הגופני הקיים או שזה להתחיל מחדש?

חיים שלום, חשוב להבין כי מנוחה היא חלק מתכנית אימונים, לפיכך לא רק שאינך צריך לחשוש ממנוחה אלא להיפך עליך לשלבה כחלק מתכנית האימון שלך. במקרים רבים אחרי מנוחה היכולות משתפרות. לשאלתך - לגבי רמת הכושר, מספר ימים בוודאי שלא יפגעו ברמת הכושר. יותר מכך, שבוע ואפילו שבועיים אכן יכולים לפגוע ברמת הכושר, אך גם זה בסדר והחזרה לכושר תהיה מהירה למדי במיוחד כשמדובר במתאמן ותיק. שורה סופית - מנוחה חשובה וחיונית לגוף ויש לשלבה כחלק מתכנית האימון. בהצלחה אורי

07/08/2016 | 07:50 | מאת: חיים

לחזור לאותה רמת פעילות או קצת פחות?הכוונה אם אני עושה כ12 ק"מ הליכה מהירה לחזור ל6 או ישר ל12 ?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה