מנוחת בין סטים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/03/2015 | 12:27 | מאת: איציק

אורי שלום, מהו טווח המנוחה המומלץ בין סט לסט? התחלתי להתאמן בחדר כושר והמדריך אמר לי לעשות מנוחה של כדקה בין הסטים.

איציק שלום, לא פרטת מהי תכנית האימון שלך ולכן התשובה תהיה כללית. מבנה אימון מותאם לפי מטרת המתאמן - כך גם המנוחות. באם מטרת אימוניך היא להעלות מסת שריר אזי המאמן צודק ומנוחות בטווח של בין 60 ל 90 שניות מתאימות למטרה זו , באם המטרה היא שיפור כוח מרבי / חיזוק אזי טווח המנוחות משתנה תלוי מאד בעצימות האימון, ויכול להגיע גם ל 2 דקות ולעתים אף יותר מכך. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה