פעילות וקלוריות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/04/2002 | 00:36 | מאת: יפה

שלום רציתי לדעת האם זה נכון שאם עושים פעילות גופנית כגון הליכה כ -5 עד 15 דקות ליפני ארוחה אזי הגוף שורף יותר קלוריות מן הארוחה, או שזו סתם שמועה וללא קשר לזמן הפעילות הגוף ישרוף את אותן קלוריות מן הארוחה ? תודה

07/04/2002 | 07:20 | מאת: ירון פישר

הגוף לצורך הענין זו מכונה הצורכת אנרגיה כדי לנוע במרחב (אבל צורכת אנרגיה גם לחימום, חשיבה, עיכול, גדילה). כמות האנרגיה הנצרכת תלויה בכוח המתנגד לתנועה (מהירות \ משקל), וכן הגודל המנוע (מסת השריר) של המכונה. וזהו. כלומר העיתוי לא משפיע על כמות האנרגיה הנצרכת. אבל - העיתוי כן משפיע על ה מ ק ו ר ממנו מופקת האנרגיה. אז, אם את מעוניינת בירידה באחוז השומן (הרזיה) יותר טוב ללכת לפני הארוחה, אם כי 10 דקות זה לא מספיק.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה