תרגילים לאותה קבוצת שריר ברצף?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

02/04/2002 | 21:08 | מאת: שמופ

שוב שלום, שאלה של מה נכון. במידה והיום (למשל) אני אמור לעבוד על רגליים, גב ויד אחורית, כל קבוצת שריר שלושה מכשירים. האם לבצע את שלושת המכשירים של אותה קבוצת שריר ברצף או לערבב וליצור מרווחים. כלומר: רגליים-מכשיר 1, גב-מכשיר 1, יד אחורית-מכשיר 1 לאחר מכן .. רגליים-מכשיר 2, גב-מכשיר 2, יד אחורית מכשיר 2 או: רגליים-מכשיר 1, לאחר מכן מכשיר 2, לאחר מכן מכשיר 3 גב-מכשיר 1, לאחר מכן מכשיר 2, לאחר מכן מכשיר 3 מה יותר נכון? תודה, שמופ.

03/04/2002 | 11:45 | מאת: ירון פישר

תלוי ברמת הכושר ומטרות האימון. בכל אופן, ולכל מטרה, האופציה הראשונה שלך היא פחות יעילה. ציין כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן, כמה וותק יש לך באימון, איזה עומסים, ואת מטרת האימון - ואתן תשובה מפורטת יותר.

03/04/2002 | 12:25 | מאת: שמופ

כרגע אני מבצע את השיטה השניה (כלומר אני מסיים מספר מכשירים לאותה קבוצת שרירים ולאחר מכן עובר לקבוצת שריר אחרת). אני מתאמן ארבע פעמים בשבוע במשך כשנה וחצי (אם כי מודה שרק לאחרונה לקחתי את זה ממש ברצינות) מתוך מטרה להגדיל נפח שריר. עומסים, טוב יש המון מכשירים, סתם מדגם מייצג: סקווט 160 קילו, פולי עליון 50 קילו, פטישים 15 קילו, יד אחורית עם מכשיר לחיצה 40 קילו, חזה 22 קילו. היום אני עובד בשיטת פירמידה הפוכה, כלומר אלה משקלים התחלתיים ומסט לסט אני מוריד (4 סטים לכל מכשיר, 10 חזרות מקסימום). שוב תודה, שמופ.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה