כאבים בהרמת משקולת יד ושאלה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

25/03/2002 | 19:34 | מאת: בן 17

שלום, אני מרים מדיי פעם משקולת יד של 3 ק"ג כמה פעמים בכל צד בסטים וכשאני מרים אני מרגיש חיכוך של עצמות הכתפיים עם עצמות הגב וזה לא נראה לי נורמלי עוד שאלה, אני 1.75 ושוקל 56 ק"ג, האם זה נכון שאם כל יום עושים קצת כושר על משקל כבד השרירים אינם מתחזקים אבל מתנפחים? אז אם כרגע אני עושה 15 הרמות בכל יד כפול 4 פעמים כל כמה ימים האם אם אני אעשה כל יום 30 הרמות רצופות בכל יד פעם אחת השריר שלי יתנפח ואני אעלה במשקל? - האם כשמפסיקים הוא גם הופך לשומן? כי אני מעדיף קודם לעלות במשקל מאשר לחזק את השרירים תודה

26/03/2002 | 16:27 | מאת: רויטל

בן 17 יקר, חבל שירון אינו כאן לענות, אבל אני אנסה לשמור על רוח תשובותיו. בכל מקרה תעשה חיפוש בפורום על הנושא ותלמד הרבה. ולעניין: 1) תחושת החיכוך באמת נשמעת מוזר ואני אינני בעלת מקצוע בתחום. בכל מקרה זה נשמע כמו משהו שכדאי שאורטופד יעיף עליו מבט. 2) אם אתה רוצה דווקא לנפח שרירים ההמלצה היא לעשות מעט חזרות (4-10 בערך, 3-4 סטים עם 45-90 שניות בין סט לסט, חזרה אחרונה במאמץ מקסימלי). ככל שתעשה יותר חזרות תעבוד על מרכיבים אחרים של השריר ולא תגדיל אותו. 3) שריר לא הופך לשומן - אין דבר כזה. אם משמינים (נניח כשמפסיקים להתאמן) אז השומן יכסה חלק מהשרירים - באיזורים משתנים, זה תלוי במבנה הגוף) ובמקביל נפח השריר ירד לאט - וזה האפקט שנוצר. מקווה שעזרתי. ראה: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=61&i=20563&t=20511

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה