עקצוצים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

14/03/2002 | 11:30 | מאת: א.

מנהל הפורם שלום האם שמעת על תופעה של עקצוצים ברגלים . אני בת 28 משקל גוף תקין ואנני יכולה לעסוק בפעילות ספורטיבית של הליכה מאחר ולאחר כ - 5 דקות של הליכה מתחילים עקצוצים נוראים ברגלים. התחלתי ללכת בהדרגה, ניסיתי ביגוד שונה, מכנסיים קצרות, כלום לא עזר. מה עושים תודה

14/03/2002 | 23:41 | מאת: רויטל

א. שלום, עיקצוצים ברגליים יכולים להיגרם מלחץ על עצב (בחוט השידרה או מקומי) והם גם מאפיינים חוסר בויטמינים, ספציפית ויטמיני קבוצת B ו - B12 בפרט. לאיבחון הבעיה את יכולה לעשות בדיקת דם (ל - B12) ובדיקה אצל אורטופד. אם מדובר בחסר B12 יש כמה סיבות אפשריות למחסור: -אם תזונתך אינה מכילה מספיק ויטמינים ומינרלים. -חומציות נמוכה בקיבה (היפוכלורידריה). -קנדידה. -בעיית עיכול. -מחלת מעיים דלקתית כלשהי. יש תוספי מזון B12 שבכל מקרה את יכולה לנסות להתחיל לקחת, במקביל לקומפלקס B (ע"מ לשמור על איזון בין ויטמיני B השונים בגוף). תרגישי טוב.

15/03/2002 | 10:39 | מאת: א.

רויטל תודה א.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה