L-CARNITINE

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/03/2002 | 17:10 | מאת: אהרלה

שלום לכולם רציתי לדעת מה זה L-CARNITINE כיצד הוא תורם לירידה במשקל בעת אימון גופני וכמה עלי לצרוך מן החומר ומתי בתודה

12/03/2002 | 22:34 | מאת: רויטל

L-CARNITINE זו חומצת אמינו מסויימת (חומצות אמינו הם אבני הבנייה של החלבונים ולכן ח.אמינו זו נמצאת כמובן גם בבשר ומוצרי חלב) אשר תפקידה העיקרי הוא לסייע בהפיכת חומצות שומן ארוכות שרשרת לאנרגיה. בתאוריה, מסיבה זו, נטילת תוסף זה לפני פעילות גופנית מאומצת תגדיל את כמות השומן המתחמצנת לאנרגיה ולכן תעזור בשריפת שומן זה, אם הגוף דורש הרבה אנרגיה, על חשבון מאגרי הסוכר. הסיבולת של השרירים בזמן האימון אמורה לגדול כתוצאה מירידה בהצטברות ח.חלב ומאגרי אנרגיה מוגדלים. דבר נוסף שאמור לקרות זה ירידה ברמות כולסטרול ושומנים בדם. למרבה הצער, מחקרים שבוצעו לא הראו כל שינוי בירידה במשקל, ירידה באחוזי שומן ושיפור בסיבולת שריר עם נטילת התוסף (+ פעילות גופנית). לעומת זאת, כן הוכחו התכונות של הורדת שומנים בדם ושיפור תפקוד שריר הלב, אבל רק אצל חולי לב ואנשים הסובלים מחסר ב - L-CARNITINE. לכל השאר (חוץ מצמחונים אשר אולי אצלם יש מחסור ברכיב זה מכיוון שאינם צורכים בשר), ואני מקווה שזה כולל אותך, לא מומלץ לקחת, למרות שבמינון 2-6 גרם ליום, עד חצי שנה, גם אין עם זה כל בעיה (מעל לכך לא חקרו). תשובה מלאה ?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה