לופוס וספורט

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/03/2002 | 12:24 | מאת: גאיה

מחלת הלופוס פוגעת אצלי המע' הדם והפרקים. כשדיברתי עם הרופאה שלי היא אמרה שכדאי שאמנע ממצבי מאמץ ומספורט בכלל. וזאת על מנת למנוע כאבי פרקים. אמא שלי לעומת זאת, טענה שכדי למנוע שרירים רופפים וכאבי פרקים עלי להפעיל את הגוף, ובצורה זאת הכל יתחזק וימנעו ממני כאבים מיותרים... השאלה היא מי צודקת? אימי או הרופאה? מקווה לתשובה מהירה... תודה, גאיה.

12/03/2002 | 18:56 | מאת: רויטל

גאיה שלום, אני בהכשרתי נטורופתית ולכן אענה מזוית הראיה שלנו (אני ממליצה לך להכנס גם לפורום נטורופתיה לתשובה מלאה יותר לגבי תזונה למצבך). פעילות גופנית היא רצויה ומומלצת בהחלט. גיבוי לכך את יכולה לקבל בפורום אלרגיה ואסטמה, בניהול ד"ר קובי שדה, רופא בכיר בב"ח איכילוב, מומחה לרפואה פנימית, אלרגיה ואימונולוגיה. תכנסי לקישור הזה: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=25&i=24363&t=24282 אבל בכל מקרה רצוי לברר עם הרופאה למה המליצה לך לא להתאמן. האם זה רק מחשש לכאבים או שמה יש בעיה של קרישת דם (מאפיין חלק ממצבי הלופוס) אשר כדאי להתייחס אליה (אם יש אני מניחלה שאת מטופלת תרופתית בשבילה והיא לא אמורה להציב בעיה). אם אין סכנה רפואית ברורה אני ממליצה לך בהחלט להתאמן ע"מ לא לאבד את כוחך, גמישותך וחיותך כתוצאה מן המחלה. מאחלת לך שתהיי בריאה ומאושרת.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה