ירון - שאלה על סקווט

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

09/03/2002 | 15:31 | מאת: אביטל

ירון, ברוך שובך. מקווה שנהנית באיטליה :-) קראתי בעמוד 64 את התיאור שלך על איך לבצע סקווטים. עשיתי היום קצת ושמתי לב שיש לי נטייה להטות את הגב קדימה בזמן הסקווט. האם צריך לדאוג להשאיר את הגב זקוף ? תודה

10/03/2002 | 14:56 | מאת: ירון

אי אפשר לכרוע עם גב זקוף היות ומרכז הכובד משתנה. זה בסדר גמור להטות את הגב קדימה, אבל - וזה אבל גדול מאוד: את ההטיה צריך לבצע בציר המותן, וכך הגב נשאר שטוח (עם נטיה קלה להיפר). כלומר הגב צריך להיות קעור, ולא קמור ואז העומס מוטל על שרירים זוקפי הגב ולא על רקמת החיבור של החוליות. שימי לב שהאגן (עצם הזנב היא ה"כוונת" ) צוללת בין הירכיים. זה בדיוק כמו לכרוע ללדת, או לכרוע על מנת להתפנות בשירותים בבקו"ם. אני מציע שבתור התחלה תבצעי את התרגיל בטווח תנועה חלקי = הזוית בין הירך האחורית והשוק תהיה לא פחות מ 100 מעלות. ככל שתשתפרי בטכניקה תשאפי להקטין את הזוית ל 90 מעלות ואף פחות.

10/03/2002 | 15:30 | מאת: אביטל

האמת היא שהתרגיל לא היה נורא קשה הצלחתי להגיע לזווית קטנה מ 90 מעלות עם גב כפי שתארת זה היה מאמץ אבל הצלחתי לעשות 7-8 חזרות כנראה שאני במצב יותר טוב ממה שחשבתי. כמה חזרות אתה ממליץ בסט ?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה