פעילות ספורטיבית לסוכרתי

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

08/03/2002 | 16:59 | מאת: אמנון

שלום אני אובחנתי כחולה סוכרת אני מאזן את רמת הסוכר שלי ע"י דיאטה וגם פעילות ספורטיבית בממוצע 5 פעמים בשבוע 3 ק"מ שילוב של הליכה וריצה שאלתי היא האם פעילות כמו ריצה עלולה להזיק לסוכרתי ע"י ירידה דרסטית ברמת הסוכר בגוף ואם כן כמה זמן אני צריך לרוץ דרך אגב אני לא לוקח כדורים. מהו הדופק המקסימלי שעלי להגיע בזמן פעילות גופנית אני בן 43 עדאיזה דופק בממוצע כדאי להגיע בזמן פעילות גופנית כמו ריצה והליכה בתודה

10/03/2002 | 11:56 | מאת: רויטל

אמנון שלום, לפי גילך אני מניחה שאובחנת כחולה בסוכרת סוג 2, בסוג זה הבעיה היא ירידה ביכולת הגוף להכניס את הסוכר לרקמות, בגלל ירידה ברגישות הקולטנים של התאים לאינסולין שמשתחרר מהלבלב, אין מחסור באינסולין ולפעמים יש אפילו עודף, בגלל עודף הסוכר בדם. מכאן אתה יכול להבין שהבעיה היא אף פעם לא מחסור בסוכר בדם אלא ההיפך - עודף סוכר אשר הופך את הדם לצמיגי ומכאן חלק גדול מתופעות הלוואי של סוכרת סוג 2. הדרך היחידה בה תוכל להגיע להיפוגליקמיה (ירידה בסוכר בדם עד לרמה פתוגנית) היא ע"י צום ממושך. (לסוכרתיים סוג 1 אגב, אשר אצלהם הבעיה היא מחסור באינסולין בגלל לבלב פגום, יש סכנה להיפוגליקמיה כתוצאה מהזרקת עודף אינסולין או הזרקת אינסולין ללא אכילה סדירה). דווקא אצלך פעילות גופנית מרובה ותזונה, כפי שציינת שאתה עושה, הם הדרך המוכחת להעלות את רגישות הקולטנים לאינסולין ולסוכר, אז אל לך לחשוש מזה, ההפך. לגבי דופק, נוסחת הדופק הידועה שירון ציין כאן הרבה פעמים, לחישוב דופק לשריפת שומנים (פעילות אירובית טהורה), הוא המומלץ וההכי בטוח. וזה החישוב: 1) 220 מינוס גילך מינוס הדופק שלך במנוחה (כשהתעוררת בבוקר או אחרי מנוחה ממושכת). 2) את התוצאה תכפיל ב - 0.65 3) לתוצאה הסופית תוסיף את הדופק במנוחה שלך וקיבלת דופק מקסימום. את אותו חישוב תעשה רק עם הכפלה ב - 0.6 (במקום 0.65) וזה דופק המינימום. תהיה בריא.

13/03/2002 | 20:00 | מאת: אמנון

רויטל שלום האם את בטוחה אתמול עשיתי פעילות ספורטיבית כולל ריצה מדדתי את ערכי הסוכר שהגיע ל65 אני שואל שוב האם זה מצב שיכול ליגרום להיפו ומסוכן אמנון רויטל כתב/ה: > > אמנון שלום, > > לפי גילך אני מניחה שאובחנת כחולה בסוכרת סוג 2, בסוג זה הבעיה > היא ירידה ביכולת הגוף להכניס את הסוכר לרקמות, בגלל ירידה > ברגישות הקולטנים של התאים לאינסולין שמשתחרר מהלבלב, אין מחסור > באינסולין ולפעמים יש אפילו עודף, בגלל עודף הסוכר בדם. > מכאן אתה יכול להבין שהבעיה היא אף פעם לא מחסור בסוכר בדם אלא > ההיפך - עודף סוכר אשר הופך את הדם לצמיגי ומכאן חלק גדול מתופעות > הלוואי של סוכרת סוג 2. > הדרך היחידה בה תוכל להגיע להיפוגליקמיה (ירידה בסוכר בדם עד לרמה > פתוגנית) היא ע"י צום ממושך. > (לסוכרתיים סוג 1 אגב, אשר אצלהם הבעיה היא מחסור באינסולין בגלל > לבלב פגום, יש סכנה להיפוגליקמיה כתוצאה מהזרקת עודף אינסולין או > הזרקת אינסולין ללא אכילה סדירה). > דווקא אצלך פעילות גופנית מרובה ותזונה, כפי שציינת שאתה עושה, הם > הדרך המוכחת להעלות את רגישות הקולטנים לאינסולין ולסוכר, אז אל > לך לחשוש מזה, ההפך. > > לגבי דופק, נוסחת הדופק הידועה שירון ציין כאן הרבה פעמים, לחישוב > דופק לשריפת שומנים (פעילות אירובית טהורה), הוא המומלץ וההכי בטוח. > וזה החישוב: > 1) 220 מינוס גילך מינוס הדופק שלך במנוחה (כשהתעוררת בבוקר או > אחרי מנוחה ממושכת). > 2) את התוצאה תכפיל ב - 0.65 > 3) לתוצאה הסופית תוסיף את הדופק במנוחה שלך וקיבלת דופק מקסימום. > את אותו חישוב תעשה רק עם הכפלה ב - 0.6 (במקום 0.65) וזה דופק > המינימום. > > > תהיה בריא. >

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה